Nieuwe sporten op de Olympische Spelen

Voor Urban Golf en watervoetbal duurt het nog wel even voordat ze officieel een Olympische sport zijn; in aflevering zestien zag je hoe deze sporten nog maar in de kinderschoenen staan. Met iedere editie van de Olympische Spelen wordt er weer gekeken welke sporten erbij komen en welke er afvallen. Welke nieuwe sporten zien we tijdens de spelen in Rio de Janeiro?

Wanneer de Olympische Spelen eraan zitten te komen, gaan de 107 IOC-leden om de tafel zitten om te bespreken welke sporten erbij moeten komen en welke sporten eventueel kunnen afvallen. Dit doen de leden aan de hand van maar liefst 33 criteria. Er wordt goed gekeken naar de geschiedenis van de sport, hoe ver de sport verspreid is over de wereld en hoe de gendergelijkheid is binnen de sport. Maar ook de mate van fair play en dopinggebruik binnen de sport spelen een rol in de selectie.

Voor de spelen waren de kanshebbers om ge(her)introduceerd worden in de Spelen honkbal, karate, golf, rolschaatsen, rugby, softbal en squash. Er was ruimte voor twee nieuwe sporten. In augustus kreeg rugby al het groene licht en begin oktober werd golf daar aan toegevoegd. Samen met de 36 andere sporten kun je ze zien volgende zomer. Bekijk hieronder alvast de verschillende locaties waar onze sporters straks te vinden zijn!

Foto: Flickr/Catalin Munteanu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.