Tips voor inwoners van het Utrechtse buitengebied

Het is volgens boswachter Ron Martens moeilijk om criminaliteit in het buitengebied tegen te houden. Ook in Utrecht, waar hij boswachter is in natuurgebied de Blauwe Kamer. “Er is te weinig geld en er zijn te weinig middelen”, aldus Martens.

Om toch die controle in het buitengebied te hebben, zegt hij dat ook inwoners Fietstocht via de Utrechtse Heuvelrugzelf iets kunnen betekenen. De buitengewoon opsporingsambtenaren, hoe boswachters officieel heten, zijn namelijk niet altijd aanwezig in de bossen of het buitengebied. Hierdoor kunnen criminelen soms hun gang gaan zonder dat iemand ze controleert.

Niet alleen criminelen overtreden de wet. Ook wandelaars die door het rustgebied lopen, of dagjesmensen die een picknick organiseren.

Boswachter Ron Martens geeft tips, zodat ze burgers samen met de buitengewoon opsporingsambtenaren kunnen zorgen voor minder criminaliteit en meer veiligheid in het buitengebied en de bossen van Utrecht.

 

Wil jij weten met welke soorten criminaliteit boswachter Ron Martens zoal te maken krijgt? Kijk hier dan CampusTalk 6 terug!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.