Veganisme lekker? Ja!

Bij veganisme gaat het heel wat verder dan de vegetariërs. Behalve geen vlees, eet je ook geen dierlijke producten meer. Melk, kaas en eieren zijn verboden. Het klinkt als een onsmakelijke bedoeling, maar volgens Anna van Veen kan het zeker smakelijk zijn. Zij is veganist en is ooit begonnen nadat ze meedeed aan de Vegan Challenge.

Ze probeert steeds nieuwe dingen uit op het gebied van voedsel. Haar nieuwste uitvinding is de vegan pompoensoep. Een soep die zonder enige room, toch romig is. Haar geheim is om kokosmelk door de soep heen te doen. Verder zijn het de champignons en knoflook die de soep afmaken. Anna gebruikt ook mais in haar soep zodat de soep wat bite heeft.

Wil je zelf ook deze soep maken? Dan heb je het volgende nodig voor veganistische pompoensoep voor 6 personen:

  • 1 prei4780853051_7b01f02fd0_z
  • 1 pompoen
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 blikje kokosmelk
  • Een bakje champignons
  • Een blikje mais of verse mais

Snijd de pompoen met een groot mes in blokjes. Breng de pompoen met de ui, knoflook en prei aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de kokosmelk erdoor. Gooi daarna de champignons en de mais als laatste er doorheen.

Benieuwd naar wat veganisme is en wat het verhaal van Anne is? Check RTV Gemist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.