De maker achter Duits & Lauret

Utrechts bier is hip. De vraag naar en het aanbod van streekbier groeit.  Daarnaast is de kwaliteit hoog. Zo winnen verschillende Utrechtse brouwers belangrijke prijzen op internationale bierwedstrijden.  Naast het feit dat Utrechts bier booming is, schuilt er een maker achter het merk. Marco Lauret en Danielle Duits zijn samen de trotse eigenaren van Duits & Lauret.

Marco Lauret begon op zijn zestiende als amateur met het brouwen van bier. Het begon als een hobby en het eindigde in een professionele bierbrouwerij.  Met Danielle Duits richtte hij in 2009 Duits & Lauret op. ‘‘We hadden allebei een baan in de zorg. Dat was best pittig. Daarom was het heel leuk om één dag in de week met bierbrouwen bezig te zijn’’, aldus Lauret.

Na hard werken groeide Duits & Lauret uit tot een toonaangevende brouwerij in de provincie Utrecht. Nu werkt Marco Lauret met veel passie in de brouwerij. Samen met Danielle maakte hij een grote omslag door fulltime in Duits & Lauret te gaan werken. ‘‘Danielle en ik werken zeven dagen per week in onze brouwerij. Het is ontzettend leuk en wij zijn volop bezig om ons te ontwikkelen’’. Spanning, liefde voor het bierbrouwen en mensen willen verassen met nieuwe smaken zijn een belangrijke drijfveer voor Lauret.

Het doel van Lauret is om de bierwereld met de culinaire wereld te combineren. Hiermee zijn zij trendsetters. Zo schenkt Duits & Lauret hun streekbier nu aan diverse restaurants en ligt het zelfs in de schappen bij de Albert Heijn. ‘‘Wij werken met pure producten en gaan voor een authentieke smaak’’, aldus Lauret. Ook internationaal wordt het bier van Duits & Lauret erkend. Zo won het bierbrouwersstel diverse prijzen op belangrijke wedstrijden. ‘‘Ik ben er heel trots op dat ons bier zo hoog scoort tussen  al die goede internationale bierbrouwers’’.

Danielle Duits en Marco Lauret slepen sinds 2009 prijs na prijs binnen met hun authentieke bieren. Bron: Duits & Lauret
Danielle Duits en Marco Lauret slepen sinds 2009 prijs na prijs binnen met hun authentieke bieren. Bron: Duits & Lauret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.