Emoji’s zijn niet meer te missen

Het Britse woord van het jaar is geen woord, maar het ‘gezicht met tranen van geluk’-emoji geworden. Volgens Oxford Dictionaries, de Britse versie van de Dikke van Dale, is het een logische keuze. De icoontjes bestaan al sinds de jaren negentig, maar in een blog zegt de organisatie dat het gebruik van de emoji’s in 2015 extreem veel gestegen is en het een manier geworden is om taalbarrières te doorbreken.

Emoji’s voor iedereen
De emoji is dus niet pas in 2015 ontstaan. Eind jaren negentig worden de eerste emoji’s ontworpen door de Japanner Shigetaka Kurita. De plaatjes worden dan alleen in  Japanse berichten gebruikt, in Nederland kennen we vooral de plaatjes die gebruikt worden op Hyves en MSN. De emoji’s maken in 2010 een intrede in Nederland als ze beschikbaar worden op verschillende smartphones. In het begin is het vooral onder tieners erg populair, maar inmiddels worden de emoji’s door bijna iedereen gebruikt.

Hartje
Begin 2015 heeft Swiftkey onderzoek gedaan naar welke van de plaatjes het meest gebruikt wordt. De Nederlanders blijken romantisch te zijn want de meest gebruikte emoji is het rode hartje. Daarnaast zijn ook de zoenende lippen en het hartje met een pijl er doorheen populair. Van alcohol blijken Nederlanders ook niet vies te zijn want we zijn zelfs wereldleider in het gebruik van het glas wijn als emoji. Het hele onderzoek lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.