Muzikanten springen in op de actualiteit

Met de aanslagen in Parijs nog vers in het achterhoofd en de vluchtelingenproblematiek die steeds groter wordt, laat ook de muziek van zich horen. Verslaggever Ilan Hoekstra sprak de 3J’s die dit voorjaar voor Terres des Hommes een vluchtelingenkamp in Beiroet, Libanon bezochten. Op hun nieuwe album genaamd 7, staat ook een nummer dat toegewijd is aan de vluchtelingenproblematiek: ‘Grenzeloos’.

https://www.youtube.com/watch?v=JEAezNSE5BE

Ook andere artiesten houden zich bezig met de actualiteit van de afgelopen dagen/weken. Zo staat Adele stil bij de aanslagen in Parijs. Tijdens het nummer ‘Hometown Glory ‘kwamen beelden van de Franse hoofdstad voorbij op een groot scherm tijdens een concert in de Radio City Music HallĀ in New York:

Bij de aanslagen in Parijs begin januari schreef volkszanger Thomas Berge een lied. Berge kreeg naar eigen zeggen de tekst van het liedje in zijn hoofd toen hij de beelden van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs op televisie zag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.