5 tips om de feestdagen door te komen

Voor sommige mensen zijn de feestdagen een moment van stress en druk. Misschien omdat je een diner in elkaar moet flansen voor 10 personen of omdat je eigenlijk helemaal geen zin hebt in je schoonfamilie. Gelukkig heb ik deze 5 tips voor je op een rijtje gezet om deze tijden toch goed door te komen.

 1                             Vergeet niet dat het niet perfect hoeft!

Volgens dit artikel was kerst in Nederland nooit echt een hysterische bedoeling. Dit hebben we later overgenomen van de Amerikanen. Het lijkt alsof tijdens kerst alles om consumeren en uiterlijkheden gaat, maar dit is juist het moment om te genieten van familie en vrienden!

2                             Familie is best wel fijn!

Eenzaam zijn tijdens de feestdagen is drie keer niks. Wees blij met de mensen om je heen! Het kan ook anders. Beluister hier de uitzending van CampusRadio terug over eenzaamheid onder jongeren. Negeer vervelende opmerkingen, slik weerwoorden in en blijf relaxt.

3                             Ga naar kerstmarkten

Nodig je familie en vrienden niet thuis uit, maar plan een uitstapje naar een kerstmarkt. Dit kan in het land van de kerstmarktjes: Duitsland, maar ook in Nederland worden ze georganiseerd. De voordelen: de versiering is geregeld, er is eten en drinken, er is muziek, er zijn activiteiten. Kortom: je hoeft niets voor te bereiden en het is toch gezellig.

4                             Toch alleen? Er is genoeg te doen!

Je kan natuurlijk in je eentje een kerstmarktje afstruinen, maar alleen is ook maar zo alleen. Gelukkig zijn er genoeg reisorganisaties die trips regelen voor alleenstaanden. Nadeel: dit zijn niet de meest goedkope tripjes. Voordeel: je kan ook zelf een tripje bedenken. Zoek een stad op die je nog niet kent of houdt thuis een Netflix-marathon.

5                             Alleen én wanhopig? Zet een Tafelgenoten DVD aan

Ja, het bestaat echt. Via YouTube kan je een tafelgenoot kiezen die met je mee eet. Eet jij gezellig paella met Nick? Je kan ook kiezen voor een toetje met Marleen… Check het filmpje hieronder voor kip… met Suus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.