De lens van Utrecht

Echt Utrecht laat ‘echte’ Utrechtse mensen zien. Een bonte stoet stedelingen, van de uitwisselingstudente uit China tot de Straatnieuwsverkoper op de hoek.” De pagina bestaat nu ruim en jaar en telt ruim 700 likes. Oprichter van Echt Utrecht, Mats Teeuw, vertelt over een aantal bijzondere verhalen die hij tot nu toe mocht vastleggen. In de zesde aflevering  van CampusTalk heb je kunnen zien hoe hij te werk gaat.

“Een heel mooi verhaal dat mij erg raakte, was een man die ik aansprak in Overvecht. Hij werkte onder het spoor  waar hij graffiti aan het verwijderen was. Ik vroeg hem waar hij het meest bang voor is. Hij zei dat hij net een dochtertje van 2 jaar oud  was verloren. Hij is daarna opnieuw getrouwd en heeft kinderen gekregen. Iedere keer als die kinderen ook maar een griepje hadden, dan was hij bang dat hen hetzelfde zou overkomen. Het raakt mij weer op het moment dat ik het vertel. Dat vond ik echt een aangrijpend en bijzonder verhaal.

Mats Teeuw. Echt Utrecht
Graffiti reiniger Overvecht. Echt Utrecht, Mats Teeuw

Tijdens het spotten zijn we ook een man met een grote baard tegen gekomen, die zijn dochter in een draagzak bij zich droeg.’Ik ben de trotse vader van mijn vijf maanden oude dochtertje. Ik heb de wallen onder mijn ogen maar je krijgt er zo veel voor terug, een lachje, de geluidjes die ze maakt of dat ene gebaartje – dat is goud waard.’

 

Mats Teeuw. Echt Utrecht
Man met baard en kind in draagzak. Echt Utrecht, Mats Teeuw

De pagina lijkt op pagina`s als Humans of New York en Humans of Utrecht. Op die pagina`s worden ook foto`s van mensen uit de stad gemaakt met een verhaal erbij. Deze pagina is in 2010 opgezet door Brandon Stanton. Met 16 miljoen volgers op Facebook, is wel te spreken van een groot succes. Het concept was zelfs zo`n groot succes dat er ook een boek van is verschenen en een bestseller werd.

Bekijk hieronder hoe Mats zich op maakt voor een dagje mensen spotten in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.