Djalita Cheerleaders bereiden zich voor op Amerika

De Djalita Cheerleaders mogen naar Amerika om mee te doen met het WK Cheerdance. Een hele eer, maar het vergt ook de nodige voorbereidingen.

Djalita ontstond in 2007 en werd opgericht door Danuta Donk. Danuta danste eerst zelf bij een dansgroep in Amsterdam. Toen deze ophield te bestaan besloot ze zelf verder te gaan. Hieruit ontstond dansgroep Djalita.
Het professionele team bestaat uit een aantal meiden van 18 jaar en ouder. Ze doen verschillende opdrachten door heel Europa. Cheerleading bij basketbal, American Football (hiervan zijn ze het vaste cheerteam) maar ze dansen ook op bedrijfsevenementen, discotheken en festivals.

Cheerleading is een combinatie van stunten, turnen en dans. Cheerdance (waarmee Djalita naar het WK gaat) zijn verschillende stijlen dans zoals Jazz, showballet, klassiek ballet en hiphop. Hierbij wordt wel gebruik gemaakt van de pompoms. Deze moeten wel iets bijzonders toevoegen aan de dans. Bijvoorbeeld dat ze wisselen van kleur.

Djalita bereid zich voor op het WK door goed te kijken wat de andere landen doen. Aan de hand daarvan bepalen ze welke elementen er in de dans moet zitten en welke muziek ze gebruiken. Zo ontstaat er langzaam een dans voor de wedstrijd.

Djalita is nog hard aan het sparen voor Amerika. ‘Cheerleading is een topsport maar zo wordt het helaas nog niet erkent in Nederland. We krijgen dus geen enkele ondersteuning. Daarvoor houden we nu verschillende acties en doen aan crowdfunding om het geld bij elkaar te verzamelen. Het is erg duur om aan de wedstrijd mee te doen. het kost rond de 1500 euro per persoon dus alle beetjes helpen.’ Aldus Danuta Donk, oprichter van Djalita

Bekijk hieronder hoe de chearleaders van Djalita en Nederland Football team aanmoedigen met een spectaculaire dans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.