Een eigen identiteit

Het verhaal van Emma Laurijssens toont aan dat overal op gelet moet worden. Het bewegen, de houding en de vrouwelijke gewoontes. Voor ‘geboren’ vrouwen zijn het de normaalste zaken van de wereld, maar er zijn nog meer zaken waar transgenders mee te maken krijgen.

Identiteit

Sinds 1 juli 2014 is de nieuwe transgenderwet van toepassing. Deze wet maakt het makkelijker voor transmannen en transvrouwen om hun geslacht te veranderen in de geboorteakte. Als dit goed geregeld is, kunnen zij nieuwe identiteitspapieren aanvragen.

Voorheen moesten transgenders aan drie eisen voldoen om het nieuwe geslacht ‘officieel’ te maken. De mannen en vrouwen moesten een geslachtsoperatie ondergaan. Ze moesten permanent onvruchtbaar zijn en als transgenders hier aan voldeden, kwam de rechter met een eindoordeel.


Bron: Omroep Brabant

Identiteit op Facebook

Van verschillende sociale media maken veel mensen gebruik. Op Facebook zitten maandelijks maar liefst 1,4 miljard mensen. We kunnen er dus vanuit gaan dat een groot deel van de bezoekers van Campusblog.nl ook een Facebook account heeft. Bij het aanmaken van je profiel kies je voor het mannelijk of vrouwelijk geslacht. Maar hoe zit dit bij transgenders en transseksuelen?

Facebook geeft zijn gebruikers een derde optie: “custom”. De Facebooker kan dan zelf een eigen geslacht invoeren. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor “Trans Female” of “Trans Man”.

 

Bron: Facebook Mical Joseph
Bron: Facebook Mical Joseph
Schermafbeelding 2015-12-08 om 19.42.24
Bron: Facebook Mical Joseph

Zo zie je maar dat een transgender niet alleen zijn of haar uiterlijk verandert. Er komt veel meer bij kijken, om eindelijk zichzelf te kunnen zijn.

Ben jij benieuwd naar Emma’s verhaal en dance moves? Kijk dan naar deze uitzending!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.