Een levende pissebed eten tegen de hooikoorts: BROODJE AAP?

Last van hooikoorts? De oplossing is simpel: eet een levende pissebed. Althans, dit schijnt voor de hoofdredacteur van LINDAnieuws, Jossine Modderman, uitkomst te bieden. ‘Ik heb dus al drie dagen bijna tot helemaal geen last van hooikoortsklachten, die ik echt in behoorlijke mate heb.
‘En ik heb ook geen pillen geslikt’, gaf ze aan in een interview met Frank van der Lende op 3FM.De hoofdredacteur van LINDAnieuws ontving van haar lezers ‘de gouden hooikoortstip’ om een levende pissebed te eten tegen haar kwalen. Jossine ging het experiment aan en postte in juni dit filmpje:https://www.youtube.com/watch?v=JnmQZrGK9DQ

Bioloog en hooikoorts deskundige Arnold van Vliet, die ook te horen is in de uitzending van vrijdag 18 december van CampusRadio, gelooft niet in de medicinale werking van de pissebed. ‘Alleen al om de reden dat er niet zoiets op de markt beschikbaar is tegen hooikoorts, maakt voor mij dat ik het onwaarschijnlijk vind dat het eten van een pissebed echt helpt tegen hooikoorts’, aldus de bioloog. ‘Ook in de literatuur kan ik er niks over vinden.’

KNO-arts Ranny van Weissenbruch gelooft wel in de magische krachten van het insect. Zo laat hij aan het Algemeen Dagblad weten: ‘Pissebedden bevatten namelijk dezelfde moleculen als een stof die een allergische reactie veroorzaakt bij hooikoortspatiënten. Bij pissebedden is de concentratie moleculen hoger. Als je lang op een pissebed kauwt en dat lekker vindt, dan heeft dat hetzelfde effect als immunotherapie’.

Goed. De meningen van de experts zijn er over verdeeld. Heb je zelf last van hooikoorts en wil je voorkomen dat je dit jaar met flinke niesbuien en tranende oogjes bij het kerstdiner zit? Dan zit er toch echt maar één ding op om erachter te komen of dit beestje iets voor jou kan betekenen. Ik zou zeggen: til die stoeptegel even op in de achtertuin…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.