Glamping in Nederland

Kamperen staat voor de meeste mensen gelijk aan de nacht doorbrengen in een tent of caravan, slapen op een luchtbedje, je eten koken op een klein pitje en met de wc-rol onder je arm richting het toiletgebouw. Voor de mensen die bij dit idee spontane angstaanvallen krijgen, maar de sfeer van kamperen wel leuk vinden, is er zoiets als glamorous camping, ofwel glamping

Wat is glamping?

Glamping is kamperen, maar dan vele maler luxer en comfortabeler. Glampers brengen de nacht bijvoorbeeld door in ruime en stevige safaritenten met goede bedden, een compleet ingerichte keuken, een zithoek en een eigen douche + toilet. Dus geen ‘wc-rol onder je arm’-taferelen bij glamping. Kamperen met alle gemakken van een vakantiehuis dus.

Naast safaritenten zijn er ook andere accommodaties waar je een glamping-vakantie kan vieren. Denk aan pipowagens, tipi’s, overnachten in een sterrenkubus of logeren bij de boer. Om nou een concreet idee te krijgen van deze trend op kampeergebied, kun je onderstaand filmpje bekijken:

In onze uitzending van Campusradio besteden we ook aandacht aan een vorm van glamping: de indoor camping in Alkmaar. Wil je hier meer over weten? Luister dan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.