Hans Dortmond (76) neemt nooit meer afscheid van het bruisende stadsleven


Hans Dortmond (76) is voorzitter van de Wijkraad Utrecht Binnenstad en woont nu al 15 jaar in hartje centrum. Het leven als senior in de populaire stad bevalt hem erg goed en hij meent er nooit meer weg te gaan.

In CampusTalk spraken we met een makelaar van ERA De Bree NVM Makelaars Utrecht. Hij vertelde dat de huizen in de binnenstad van Utrecht ontzettend gewild zijn. Hans Dortmond is één van de gelukkige met een prachthuis in het centrum.

Hans is in 1939 geboren in de binnenstad van Utrecht. Een groot deel van zijn jeugd heeft hij hier doorgebracht, totdat hij ging studeren in Delft. Toen Hans later een vrouw en kinderen kreeg, zei hij gedag tegen het stadsleven en verhuisde met zijn gezin naar Doorn. Alhoewel Hans het prettig vond om in een dorpje te wonen, verlangde hij toch naar een levendige stad, die rijk is aan cultuur en historie.

De 76-jarige Hans Dortmond
De 76-jarige Hans Dortmond. Foto: Ivy Sangers

Twee jaar na de scheiding van zijn vrouw besloot Hans in het jaar 2000 weer terug te keren naar zijn geboorteplaats. Bij terugkomst merkte Hans meteen dat er naast goede ontwikkelingen ook een aantal zaken de mist in waren gegaan. Dit wilde hij graag rechtzetten en sloot zich daarom aan bij de Wijkraad Utrecht Binnenstad. Al gauw werd hij benoemd tot voorzitter van de Wijkraad en tot op heden zet Hans zich in voor de verbetering en de leefbaarheid van het stadscentrum.

Vanuit zijn woonkamerraam heeft Hans uitzicht op de domtoren en hij kan maar geen genoeg krijgen van de sfeervolle stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.