Misstanden in de varkenshouderij

Van zeugen met doorligplekken tot longontstekingen door de slechte luchtkwaliteit. Zomaar twee voorbeelden van de vele misstanden in de varkenshouderij. Stichting Varkens in Nood heeft in een rapport 120 misstanden op een rij gezet.

Het rapport van Stichting Varkens in Nood beschrijft de misstanden in de veelvoorkomende varkensveehouderij. Dat zijn er nogal wat: 120 in totaal. Ondanks dat de stichting al een aantal jaar met wetenschappelijke rapporten, beeldmateriaal en inspectieverslagen aantoont dat het in deze branche flink mis is, schiet de overheid nog steeds tekort.

Stichting Varkens in Nood is een petitie gestart om het leed van de varkens onder de aandacht te brengen. Met de petitie wil de stichting ervoor zorgen dat er nu gewerkt wordt aan het verbeteren van de varkenssector en dat er geïnvesteerd wordt in nieuwe vervangers van vlees, zuivel en eieren. Inmiddels is de petitie al door bijna 40.000 mensen ondertekend.

Heb jij de petitie al getekend?

View Results

Laden ... Laden ...

In uitzending 2 van CampusTalk gaan we op bezoek bij twee varkens die wél een goed leven leiden. Scharrelslager Gerard Zwetsloot laat zijn varkens namelijk uit, tussen de rijdende auto’s en fietsers.

Bron: Stichting Varkens in Nood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.