Monopoly nog altijd populair

Ouderwetse bordspelletjes krijgen steeds meer concurrentie van digitale spelletjes zoals GTA 5 en FIFA. Toch verdwijnen de bordspelletjes nog niet uit de woonkamer. Dat heeft onderzoeksbureau Multiscope geconcludeerd na een onderzoek onder duizend consumenten. Zestig procent van de consumenten zegt nog regelmatig een gezelschapsspelletje te spelen.
Elf procent van de ondervraagden noemden Scrabble als favoriet, vijftien procent vond Kolonisten van Catan het leukste spel en met zestien procent stond Monopoly op nummer één.

Monopoly blijkt al jaren een favoriet. Dit jaar bestaat het bordspel tachtig jaar en daarom is er in de bekendste straat van de Nederlandse uitgave van Monopoly een pop-up store geplaatst: De Kalverstraat in Amsterdam.

De pop-up store is ingericht als een levensgroot bordspel. Je kunt er foto’s maken in de Photo Booth, meedoen aan de Monopoly Kennis Quiz en natuurlijk kun je er een gezellig potje Monopoly spelen.

Wil je weten hoe de Monopoly pop-up store er van binnen uit ziet? Bekijk dan het filmpje hieronder.

 

Desi van Driel ging langs bij de Monopoly pop-up store en speelde daar zelf een potje Monopoly. Wil je luisteren hoe dat er aan toe ging? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.