Première nieuwe Star Wars-film breekt bezoekersrecords

De nieuwe Star Wars-film ‘The Force Awakens’ heeft de Nederlandse bioscoopganger flink wakker geschud. Op de premièredag woensdag werden bij zowel Pathé als JT Bioscopen de bezoekersrecords gebroken.

Bij Pathé kwamen er ruim 35.000 mensen om de langverwachte nieuwe Star Wars-film te zien. Daarmee verbreekt de film het record dat op naam stond van Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, die in 2011 uitkwam. JT Bioscopen ontving ruim 9.100 bezoekers, de meeste sinds de James Bond-film Spectre. “We zijn helemaal door het dolle heen”, vertelt marketing coördinator Jade van Zon.

JT Bioscopen en Pathé hadden speciale acties verbonden aan de premièredag. Zo had JT de liefhebbers in Eindhoven uitgedaagd om verkleed naar de bioscoop te komen. De eerste vijftig verklede mensen mochten er gratis in. Bij de Pathé bioscoop in Amersfoort was er vooraf een lezing van mediapriester Roderick Vonhogen.

Bekijk hieronder de trailer van de nieuwste Star Wars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.