Sushi innovatie: krokant of uit ’t vuistje

Sushi wordt opnieuw uitgevonden. In uitzending 12 van CampusTalk vertellen twee Utrechtse ondernemers Jeroen van der Velde en Martijn Klein over crushi, ook wel de variant in een krokant jasje. Naast de Utrechtse variant op traditionele sushi bestaat er ook een Braziliaanse: Hands on sushi, ofwel sushi uit het vuistje. 

De Braziliaanse variant op traditionele sushi is bedacht door twee vrienden Carolina Rodrigues en Nicolas Steiner. Het is Temakeria, sushi in de vorm van een hoorntje, die je ‘on the go’ kan eten. In Brazilië zie je dit tegenwoordig op veel plekken en inmiddels in de eerste zaak in Europa, Londen geopend: Yoobi.

Sushi was tot voor kort te duur voor de meeste mensen in Brazilië, maar de temaki is te koop voor ongeveer de prijs van een hamburger en wordt een steeds belangrijker onderdeel op de menukaart. Te (hand) maki (rol), is sushi verpakt in nori, in kegelvorm en het wordt met de hand gegeten. Het is het populairste Japanse gerecht in Brazilië.

Bron: Food Inspiration

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.