Utrecht heeft drukste fietspaden

In de uitzending van CampusRadio vertelde de Fietsersbond over het meldpunt dat zij zijn begonnen om fietsen in Utrecht veiliger te maken. Dat ze dat doen is niet zo gek want Utrecht heeft de drukste fietspaden van het land!

Dit jaar deed de Fietsersbond het grootste fietsonderzoek ooit. In de Fietstelweek hielden zij via een App het fietsgedrag van 55.000 fietsers in de gaten. Uit het onderzoek bleek dat de drie drukste fietspaden allemaal in de Domstad liggen.

 

Het drukste fietspad is bij het Smakkelaarsveld. De weg naast het centraal station van Utrecht verbindt de wijk Lombok met het centrum van de stad. Met name in de ochtend en avondspits is er een gigantische drukte. Daarnaast wordt er in en rondom Utrecht Centraal veel verbouwd. Dit zorgt ervoor dat fietsers vaak een aangepaste route moeten nemen.

Op twee in de lijst van drukste fietspaden staat het fietspad bij Vredenburg. Dit is opzich geen verrassing want dit fietspad loopt in het verlengde van het Smakkelaarsveld. Hoewel bij de kruising tussen Smakkelaarsveld en Vredenburg het fietspad in 3 richtingen splitst, blijven er nog genoeg fietsers rechtdoor gaan om Vredenburg het één na drukste fietspad van Nederland te maken.

 

Met nummer drie op de lijst zet dezelfde route zich voort. De Voorstraat is namelijk ook in het verlengde van het fietspad bij Vredenburg. De kenmerkende Utrechtse straat bereik je door via Vredenburg, linksaf bij de Neude te gaan. Wanneer je vanuit het station naar de Biltstraat moet kom je dus langs alle drie de drukste fietspaden van Nederland!

Eén gedachte over “Utrecht heeft drukste fietspaden

  • 4 december, 2015 om 14:27
    Permalink

    RadioUitzending een stuk beter dan vorige week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.