Verhuizing is onderdeel van groter plan

Struikelen over verhuisdozen, graaien in oude spulletjes en complete studio’s die 50 meter verderop verplaatst worden: de verhuizing van de faculteit Communicatie en Journalistiek is in volle gang. Er is al feestelijk afscheid genomen van de Padualaan 99, maar echt weg zijn de studenten nog niet.

Nog heel even en de studenten kunnen zo’n 800 meter verderop terecht bij de Bolognalaan. Is het nou echt nodig om zo veel moeite te doen voor zo’n kippenstukje? Volgens HU Ontwikkelt wel. De verhuizing van de FCJ is namelijk onderdeel van een groter plan. In 2017 wil de Hogeschool namelijk dat al het onderwijs, de studenten, docenten en onderzoekers op één plek geconcentreerd zijn: het Utrecht Science Park (USP). Dit alles ook nog in het teken van duurzaamheid.

Erg lang zullen de FCJ’ers niet op de Bolognalaan zitten. Dit is namelijk een tijdelijke locatie. Uiteindelijk zal de definitieve locatie nieuwbouw worden.

Bron: HU Ontwikkelt

De sinds augustus aangestelde voorzitter van de Raad van Toezicht Guus van Montfort kwam een kijkje nemen in de Hogeschool. Als nieuwe voorzitter wilde hij wel weten waar hij dan precies toezicht op moest houden. Ik interviewde hem kort over wat hij precies gaat doen en waarom.

Beluister het interview hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.