Winkelen: klein maar fijn!

Grote warenhuizen vullen langzaam onze steden. Alles wat je nodig hebt op één plek, dat is natuurlijk wel zo handig. Maar groter is niet altijd beter! Er zijn namelijk nog een aantal hele charmante minuscule winkels in Nederland te vinden. Wij zetten ze voor je op een rij.

1. In het Noord-Hollandse Graft is het kleinste snoepwinkeltje van Nederland gevestigd. Het winkeltje is 5,4 vierkante meter groot en in de 125 jaar dat het winkeltje bestaat is er in de inrichting van het winkeltje niets veranderd. Een minuscuul winkeltje, maar wel een hemel voor snoepliefhebbers! Toch is het niet het kleinste winkeltje van Nederland.

2. Bonbonwinkel De Choco Kathedraal in Leeuwarden is het smalste winkeltje van Nederland. Het winkeltje is net iets breder dan een meter, waardoor het er snel vol staat. Volgens de eigenaar zijn klanten welkom, maar is het eigenlijk vrij onhandig. Maargoed, je moet er iets voor over hebben als je bonbons wilt eten. Niet te veel natuurlijk, anders kom je vast te zitten!

3. Het kleinste winkeltje van Nederland is gevestigd in het Twentse Lonneker, althans dat zegt de eigenaresse zelf. Het thee- en cadeauhuis Theehuis Sprakel is geopend in een vroegere opkamer, en meet 3,4 vierkante meter. Shoppen in een winkel ter grootte van een gemiddeld toilet, het kan! Toch is ook dit winkeltje niet het kleinste winkeltje van Nederland.

4. Het allerkleinste winkeltje van Nederland zit in Oosterhout. Het circuswinkeltje meet 2 vierkante meter en heeft alles van diabolo’s, jongleerballen, eenwielers en zelfs fakkels. Het winkeltje is even groot als een voorraadkast in een gemiddeld rijtjeshuis, dus het is handig om even een afspraak te maken voordat je ‘binnenloopt’.

5. Niet het kleinste winkeltje, maar zeker bijzonder is de modelbouwwinkel van Jan Beelen uit Utrecht. Hij bouwde zijn garage namelijk om tot winkel. De garage is 2,5 meter breed, maar lijkt een stuk smaller door alle duizenden modelautootjes, -treinen en -vliegtuigen die in de garage gepropt zijn. Het winkeltje is bijna 20 jaar oud, maar zal binnenkort verdwijnen, vanwege het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente Utrecht. Check campusradio.nl voor het verhaal van Jan Beelen.

Modelbouwwinkel Jan Beelen
Modelbouwwinkel Jan Beelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.