YouTube tips van ‘ThingsJuliaLoves’

Een beroemdheid worden door simpelweg filmpjes te uploaden vanaf je slaapkamer. Op YouTube kan het allemaal. Heb jij altijd al gedroomd van een YouTube-carrière, maar weet je niet precies hoe je moet beginnen met je kanaal? In deze blog geeft Julia de Bruin (16), ookwel ‘ThingsJuliaLoves’ op YouTube, 3 tips over hoe je het best YouTube filmpjes kunt maken.

Julia neemt een video op
Julia neemt een video op voor YouTube

Tip 1: “Blijf jezelf”
Julia: “Blijf jezelf en verander voor niets of niemand. Dit is ontzettend belangrijk. Doe je niet voor als iemand anders, want daar bereik je uiteindelijk niet veel mee. Doe lekker spontaan en heb echt plezier in het maken van filmpjes. Het is natuurlijk niet leuk om naar iemand te kijken die alleen maar negatief is. Bovendien is het ook handig om interactie te houden met je kijkers.”

Tip 2: “Zorg voor goede belichting”
Julia: “Het is handig als je filmpjes niet te donker zijn, want de kijker moet alles goed kunnen zien. Bovendien is het fijn als je een goede camera hebt. Je hoeft niet meteen een superdure camera te kopen, maar gebruik bijvoorbeeld een compact cameraatje: daar begon ik zelf ook mee.”

Tip 3: “Houd het kort”
Julia: “Zorg dat je video’s niet te langdradig zijn. Het kan wel zijn dat je video bijvoorbeeld 20 minuten lang duurt, maar dan moet het wel inhoud hebben. Het filmpje moet zich niet gaan herhalen, want dat gaat vervelen. Als YouTuber wil je dat de kijkers geamuseerd blijven, dus zorg hier dan ook voor.”

Julia heeft zelf bijna 50.000 subscribers op haar YouTube-kanaal, maar een jaar geleden was dit een heel ander verhaal. Benieuwd naar Julia haar allereerste YouTube filmpje? Kijk dan de video hieronder:

En wil je weten waarom Julia is begonnen met het maken van YouTube filmpjes en of ze er ook geld mee verdient? Kijk dan naar CampusTalk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.