Bekend maar toch onbekend

Bij het horen van ‘Diep in  de zee’ denk je waarschijnlijk gelijk aan de kleine rode krab uit De kleine zeemeermin. Freddy Gumbs vertolkt al 25 jaar de stem van Sebastiaan de Krab en geniet van de anonimiteit die het stemmenwerk met zich meebrengt.

‘Vaak als je bekend bent, gaan mensen zich anders opstellen tegenover je. Als ze me niet gelijk aan mijn stem herkennen, hebben ze soms ongenuanceerd commentaar op mijn rol als Sebastiaan. Dan kan ik stiekem echt genieten omdat ze niet weten dat ze met de stem van Sebastiaan te maken hebben. Als ik samen met mijn vrouw naar Disney On Ice ga, zitten we naast mensen die lachen als Sebastiaan wat zegt. Ze vinden het te gek en zitten zonder het te weten naast de stem van de krab! Dat is toch fijn?’

Ik had nooit durven dromen dat dit zo groot zou
worden toen ik de stem in 1990 insprak.

‘Ik heb er ook echt nooit over nagedacht om me op zo’n moment te onthullen, want je neemt voor die mensen dan ongevraagd een stuk magie weg en ik geniet van de anonimiteit. Maar toch is het zo leuk wanneer je met mensen praat en ze ineens je stem herkennen. Je merkt wel dat ze dan gelijk anders reageren: ‘Nee! Meen je dat? Jij bent mijn idool.’ Daarna komen vaak de herinneringen naar boven en willen ze een foto met me of een handtekening. Ik had nooit durven dromen dat dit zo groot zou worden toen ik de stem in 1990 insprak.’

Dat mensen blij worden van wat ik doe, is voor mij
veel belangrijker dan een bekende stem hebben.

‘Ik vind het anonieme leven heerlijk. Het herkend worden is voor mij geen prioriteit. Het is natuurlijk wel handig als je door wilt breken in andere soorten entertainment, want men weet dan al wie je bent.  Naast acteur ben ik ook zanger en als ik optreed, word ik vaak zat herkend. Ik vind het ook echt geen probleem om dan Diep in de zee nog eens te zingen, want het maakt me blij om mensen vrolijk te zien. Ik heb kennelijk iets gedaan waar veel mensen goede herinneringen aan hebben. Dat mensen blij worden van wat ik doe, is voor mij veel belangrijker dan een bekende stem hebben. Ik heb het met veel plezier gedaan en als er meer rollen zijn… Ik doe het graag!


Ga hieronder nog een keer terug naar je jeugd met Diep in de zee.

https://www.youtube.com/watch?v=lw64Lojfxp0

In de uitzending van Campus Radio van vrijdag 22 januari gaat Bastiaan Meijer zelf proberen om een stem in te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.