Berlijn: de hoofdstad van craftsbier

Dat speciaalbier in Nederland populair is geworden, dat is algemeen bekend. Maar ook bij onze oosterburen begint het zijn plek in te nemen. Van alle grote steden in Duitsland is Berlijn dé hoofdstad van het speciaalbier. De afgelopen jaren nam het aantal kleine brouwerijen flink toe.In 1999 was het aantal kleine brouwerijen waar lokaal bier wordt gebouwen op één hand te tellen. Tegenwoordig zijn dit er al 30!

Lemke is één van die brouwerijen. Zij waren zelfs de eerste die craftsbeer produceerden in Berlijn. Rochus Amerongen van de brouwerij voorspelt dat het aantal kleine brouwerijen nog meer toe zal nemen. Over 10 jaar verwacht hij dat er 100 zullen zijn.

Van de brouwerij gaat het speciaalbier naar de winkels waar het aan de Berlijners verkocht kan worden. Bierlieb is zo’n winkel. Hier verkopen ze zo’n 200 speciaalbiertjes, gebrouwen van over de hele wereld maar ook uit de hoofdstad zelf. Zo koop je bijvoorbeeld een goed stout bier, een fruitige Indian Pale Ale of een  American Lager.

Dit assortiment groeit nog steeds, deelt een enthousiaste Bierlieb via Twitter.

Maar denk je aan Duitsland, dan denk je toch snel aan grote pullen pils die lekker wegdrinken. Zal dit beeld verdwijnen door de sterk toegenomen trend en verandert het gehele bierdrinkgedrag van de Berlijners? Kenners doen hier een uitspraak over. Het antwoord hierop hoor je in het item.

https://soundcloud.com/campusblog/berlijn-meer-en-meer-speciaalbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.