Berlijn: een paradijs voor veganisten

Bij Duitsland denk je misschien al snel aan bier en bratwurst, maar in Berlijn is de eetcultuur wel wat anders. In de Duitse hoofdstad is het veganisme inmiddels een steeds groter groeiende levensstijl. Overal in de stad ontstaan restaurantjes, cafés en zelfs supermarkten die zich helemaal richten op het maken en verkopen van producten zonder dierlijke ingrediënten. Volgens PETA, een stichting die opkomst voor het welzijn van dieren, is Berlijn een paradijs voor veganisten. Maar waarom is veganisme nou juist in Berlijn zo populair? 

In tijdschriften wordt de stad genoemd als bestemming voor de ideale citytrip voor mensen die geen dierlijke producten eten en supermarkt Veganz wordt een vegan walhalla genoemd. Er bestaat zelfs een speciale app voor veganisten in de stad.

“Een groot gedeelte van de inwoners van de stad heeft een meer alternatieve lifestyle, waar veganisme goed bij past. Een paar van die inwoners begonnen veganistische restaurants en winkels, waardoor er weer meer veganisten naar de stad kwamen. Zo blijft dus ook het aantal veganistische eetplekken maar groeien, denk ik.” zegt Constanze Neubert (25), die al vijf jaar veganist is. Ze heeft sinds is ongeveer een jaar een blog waar ze schrijft over haar lifestyle, recepten deelt en tips geeft aan beginnende veganisten. Verslaggever Ilse ging met haar naar een van de vele veganistische hotspots in Berlijn.

https://soundcloud.com/campusblog/berlijn-een-paradijs-voor-veganisten

Ben je benieuwd hoe zo’n veganistische supermarkt er uit ziet en wat ze er verkopen? Check hieronder dan de video waarin eigenaar Jan Bredack en rondleiding geeft door zijn supermarkt in Berlijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.