Blokkeer je online afleiding

Ondanks dat we voor werk en school niet meer zonder kunnen, zorgt het internet ook voor eindeloos lang onzinnig vermaak. Kattenplaatjes, ‘Welke kleur ben jij’ quizjes, niezende panda’s: voor je het weet heb je weer drie uur zitten scrollen door pagina’s gevuld met nutteloze, maar wel leuke informatie. Helaas doen we dat alleen ook als we het eigenlijk veel te druk met andere dingen hebben.. 

Maar gelukkig zijn daar trucjes voor! Je eigen discipline is vaak niet genoeg dus moeten we de hulp inschakelen van, jawel, het internet. Er zijn meerdere hulpmiddelen om je productiviteit te vergroten door alle online afleiding te blokkeren.

Writer’s Block

writers block

Writer’s Block is een heel simpel programma dat je de mogelijkheid geeft om je computer volledig in een digitale typemachine te laten veranderen. Je kan hierdoor alleen nog maar typen, de rest wordt volledig geblokkeerd. Je kan Writer’s Block van tevoren zelf instellen waarbij je kan kiezen om bijvoorbeeld een minimaal aantal woorden te moeten schrijven voordat je computer weer vrij komt. Zo kan je echt niks anders dan dat ene verslag maken.

Cold Turkey

Cold Turkey werkt iets uitgebreider dan Writer’s Block. Je blokkeert hiermee niet je hele computer, alleen bepaalde internetsites. Je voegt zelf een lijst met afleidende sites toe, selecteert de tijdstippen waarop je ze wilt blokkeren en je kan aan de slag! Hierdoor kan je bijvoorbeeld nog wel research doen voor je werk, maar niet meer scrollen door dat ene verslavende blog op Tumblr..

Anti-Social

Anti-Social is het kleine zusje van Cold Turkey, voor de mensen die alleen de sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en YouTube willen blokkeren. Je hoeft simpelweg een tijd in te vullen en je bent klaar om productief te zijn! Nadeel is wel dat je voor Anti-Social $15,- moet betalen.

RescueTime

Waar de vorige drie opties je computer of je internet blokkeerden, pakt RescueTime het anders aan. Hierbij kan je gewoon gaan en staan waar je wil, maar krijg je aan het einde van de dag een soms confronterend rapport van je internetgebruik. Zo zie je dus al snel hoeveel tijd je die dag hebt weggegooid aan je social media.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.