Geen contact meer met ouder na scheiding

1 op de 3 relaties in Nederland loopt uit op een echtscheiding. Dit heeft grote gevolgen voor de ouders, maar misschien wel het meest voor het kind. Waar gaat het kind wonen en hoe verloopt het contact tussen ouder en kind?

Jaarlijks krijgen 70.000 kinderen en jongeren te maken met een scheiding. Ongeveer 14.000 kinderen verliezen daarmee het contact met hun uitwonende ouder (meestal de vader). Dit heeft negatieve gevolgen voor het kind. Uit onderzoek van de universiteit van Leuven blijkt dat kinderen van gescheiden ouders vaker blijven zitten, meer drank of drugs gebruiken en een grotere kans hebben op vormen van depressiviteit.

Stichting Jonge Helden komt op voor deze kinderen. Zij vangen kinderen op die in de problemen komen door een ingrijpende gebeurtenis zoals een echtscheiding. Zij vinden dat een kind het verdriet van een scheiding altijd met hem of haar mee zal dragen. Daarom is het belangrijk dat ze een goede ondersteuning krijgen. Een andere stichting is Villa Pinedo.  Hier geven jongeren van gescheiden ouders andere ouders advies over hoe je het best om kan gaan met kinderen na een scheiding.

Binnenkort is het portret van Diana te bekijken op CampusCam. Haar man heeft al het contact met haar dochter verbroken na de scheiding. Ben je benieuwd naar dit verhaal? Kijk dan binnenkort mee naar CampusCam aflevering 2 en houd onze Twitter en youtube-kanaal in de gaten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.