Drie bieren uit omgeving van Utrecht

In aflevering 4 van CampusTalk lente 2015-2016 namen we een kijkje in de winkel van Klaas Drupsteen. Naast wijnen uit verschillende landen verkoopt hij ook streekbier. En het streekbier is hot. In het rijtje foodfestivals kent Utrecht tegenwoordig ook het Streekbierfestival. Hoog tijd om te kijken welke biertjes we uit de omgeving kunnen halen.

Hommeles-bieren uit Houten
Het Houtens Brouw Collectief brengt sinds 2013 hommeles-bieren op de markt. Het brouwen gebeurt in installaties van andere brouwerijen in Nederland en dat doen ze met onder meer streekproducten.

Zevenstar Nieuwegein

Dit bier is vernoemd naar de Brouwerij “De Zevenstar” in Jutphaas. In 1765 is de brouwerij afgebrand. Op initiatief van het Zevenstar Bier collectief wordt jaarlijks een wedstrijd voor de thuisbrouwers van Nieuwegein uitgeschreven. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje Zevenstar bieren.

Louis Loyal Amersfoort

In Amersfoort vinden we Louis Loyal, een naar eigen zeggen ambachtelijk brouwer. Amersfoort was in de middeleeuwen een echte bierstad. Onder andere door trouw te blijven aan het ambacht helpt de brouwer je graag die middeleeuwen niet te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.