Gevonden/gezocht: huisdier

Er komen per dag 225 meldingen binnen van vermiste huisdieren. Amivendi is een stichting die meldingen van vermiste huisdieren registreert. Ze proberen dieren weer veilig thuis te brengen bij hun baasjes. Vorig jaar werden ruim 38.000 huisdieren terug gevonden. Maar wat nou als je een (gewond) dier vindt. Vijf tips, zodat je weet hoe je moet ingrijpen!

1. Eigen netwerk
Vraag de buren of ze iets gezien of gehoord hebben. Is er afgelopen tijd een kat weggelopen in de buurt? Grote kans dat het baasje van het dier gewoon een paar straten verderop woont.

2. Probeer het dier te vangen
Als het dier niet agressief is, probeer het dier dan te vangen. Is het dier gewond? Bel dan meteen de dierenambulance. In uitzending 4 van Lente zagen we vrijwilliger Aart Patits van de Dierenambulance Houten. In de regio Utrecht zijn verschillende dierenambulances actief. De meeste dierenambulances zijn 24 uur per dag bereikbaar.

3. Check de halsband
Katten en honden dragen vaak een halsband met adresgegevens. Is dit niet het geval, neem dan contact op met Amivendi.

4. Bel Amivendi
Bij Amivendi werken ruim 130 vrijwilligers. Zij zetten zich elke dag in om vermiste dieren weer thuis bij hun baasjes te brengen. Laat het gevonden dier registreren. Het liefste met een foto erbij.

5. Mishandeling
Kan er sprake zijn van mishandeling? Bel dan de dierenbescherming: 1444.

Mocht je echt willen weten wat je moet doen als je een gewond dier vindt, dan kun je een EHBO cursus voor dieren volgen! Deze cursussen worden georganiseerd door Dierenbescherming Regio Utrecht.

Zie hieronder hoe de dierenambulance met een spoedmelding omgaat:

Bron: Amivendi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.