Je huis verhuren aan toeristen

Je huis verhuren aan toeristen, dat gebeurt steeds vaker in Nederland. Naast dat je daardoor veel nieuwe mensen leert kennen, is het financieel ook interessant. Maar hoe veelbelovend het er ook allemaal uitziet, weet zeker dat je niets verkeerd doet. Het geld dat je namelijk verdient door het verhuren, moet je ook gewoon aangeven bij de belastingdienst. Hieronder een paar andere handige tips.

Check, check, dubbelcheck.

Het duurt misschien even, maar dan weet je zeker dat je niets verkeerd doet. Check bijvoorbeeld in je gemeente of je zomaar je woning mag verhuren. In Utrecht heb je geen vergunning nodig als je delen van je huis verhuurt aan toeristen. Wil je wel je hele woning verhuren, dan heb je een omzettingsvergunning nodig. Lees daar hier meer over.

Zorg voor een goede verzekering.

Het is natuurlijk doodzonde als gasten (per ongeluk) die dure antieke vaas in je woonkamer omstoten. Zorg daarom dat je een verzekering hebt die dit soort schade dekt. Gelukkig valt er bij zat verzekeringsmaatschappijen een verzekering af te sluiten die dit soort schades dekt. Daarnaast is het handig om er achter te komen of de website waarop je je woning verhuurt, zelf al een eigen verzekering heeft. In dat geval zou een speciale verzekering afsluiten overbodig zijn.

Weet wat je naar binnenhaalt.

Het is ook niet onbelangrijk om te weten wie je gasten zijn. Voel je daarom vooral vrij om je toekomstige gasten grondig na te trekken via Facebook en Instagram. In onderstaande reportage van ABC News zijn horrorverhalen te zien van ‘foute’ gasten.

https://www.youtube.com/watch?v=PfDAEF02tp0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.