Brouw je eigen bier/verbouw je eigen wijn

Het is zo simpel; je gaat naar de supermarkt, je loopt naar het desbetreffende schap en je maakt een keuze tussen de verschillende soorten bier/wijn. Maar waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan? Campusblog laat zien hoe je ook thuis je eigen bier kan brouwen en je eigen wijn kan verbouwen.

Bierbrouwen

In uitzending 11 zag je al dat de Minibrew, een bierbrouw-machine voor op het aanrecht, je de mogelijkheid geeft om thuis je eigen bier te brouwen. In de video in de link hieronder legt Chief Brewer Ko Hendriks uit hoe het brouwproces ongeveer in z’n werk gaat.

Link

Houd je nu eigenlijk helemaal niet van bier, maar ben je meer een wijnliefhebber? Geen zorgen, aan iedereen wordt gedacht! Op de website van Druivenwijnmaken.nl vind je alles wat je nodig hebt om thuis je eigen vino te maken. Youtube staat vol met video’s en tutorials waarin je leert hoe je je eigen wijn kan maken. Hieronder een voorbeeldje.

 

 

WijnmakenDe Britse krant The Daily Mail heeft op 23 maart 2015 online een artikel geplaatst waarin geclaimd wordt dat je zo’n £2 per fles kan besparen als je thuis je eigen wijn maakt.

Maar, houd al met al in het achterhoofd dat thuis wijn maken, net als bierbrouwen, tijd in beslag neemt. Veel tijd. Heb je hier het geduld niet voor? Gelukkig is er dan nog altijd de supermarkt! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.