Glijden over de hele wereld

In aflevering 16 van CampusTalk zagen we het item over de glijbaan op station Utrecht Overvecht. Deze glijbaan behoort tot de top 11 van ’s werelds gaafste glijbanen, aldus reisgids Roughguides. De glijbaan op station Overvecht belandde op nummer 8. Maar welke drie andere glijbanen versloeg het daarmee?

 

nummer 9 glijbaan9. De lobby-glijbaan
Bezoekers van het Reddot-hotel in Taiwan hebben een wel erg opmerkelijke luxe. De glijbaan in het hotel mondt namelijk uit in de lobby. Wie dus liever de lift vermijdt is hiermee uitstekend geholpen.

 

Foto: Creative Boom

 

nummer 10 glijbaan

10. De Universiteit-glijbaan

Deze tweedelige glijbaan is gevestigd in de Universiteit van München. Studenten zijn wel eens toe aan ritje met de glijbaan, gezien de soms lange schooldagen. Zo maakt het studeren plots een stuk aangenamer.

 

 

Foto: Duitslanddesk

 

Glijbaan nummer 11

11. De museum-glijbaan
Deze glijbaan is gevestigd in het stadsmuseum van St. Louis in Amerika. De glijbaan was in de eerste instantie niet bedoeld voor menselijk vervoer. Voor het namelijk een stadsmuseum werd, was het museum een schoenenfabriek. De glijbaan werd dan ook gebruikt om schoenen naar andere verdiepingen toe te ‘glijden’.

 

 

 

Foto: Batchix

 

Heb je geen tijd om al deze glijbanen te bezoeken? Blijf dan gewoon lekker in Nederland! De redactie van Kampioen maakte een lijstje van beste waterglijbanen in Nederland. Bekijk het hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.