Het mooiste uitzicht van Utrecht

Maar liefst 74 meter torent de kraan van kraanmachinist Geurt van Roekel boven het stationsgebied uit. Van Roekel werkt vanaf deze hoogte aan de bouw van het nieuwe Hoog Catharijne, en heeft vanuit zijn kraan een van de mooiste uitzichten van Utrecht. 

En zo’n uitzicht nodigt natuurlijk ook uit tot het maken van de mooiste foto’s, die de kraanmachinist vervolgens op Twitter zet. Met inmiddels al 355 volgers zijn er veel mensen die de mooie uitzichten van Utrecht willen zien.


Van Roekel werkt momenteel nog aan de Oostkant van het station, maar zal over een paar weken verhuizen naar de Jaarbeurskant. Daar worden dan nieuwe kranen opgebouwd.

Geurt is niet de enige kraanmachinist in Utrecht met een Twitteraccount. Ook zijn collega’s zetten om de zoveel tijd foto’s vanuit hun kraan op internet. Onder andere Marco van Dulst (@MDulst) en Marcel Peters (@dobbelbas) doen hetzelfde.

En om nog even na te genieten, hieronder nog meer beelden vanuit de kraan!
https://www.youtube.com/watch?v=qOX_ZNLe_Zc
En het hele item waarin Geurt uitlegt wat zijn werk zo mooi maakt.

Wil je de uitzending zien waarin Van Roekel uitlegt hoe het werk in de kraan eruitziet? Kijk dan op Youtube naar ”CampusTalk 06 Lente 2015/2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.