Jouw spullen in de weggeefwinkel!

In aflevering veertien van CampusTalk kan je zien hoe vrijwilligster Corine Vollbehr aan het werk is in de weggeefwinkel. De weggeefwinkel is een mooi concept waar jij jouw oude spullen gratis naar toe kan brengen, maar andere spullen ook weer gratis mee naar huis kunt nemen. Maar zitten er ook eisen aan de spullen die jij in de weg geef winkel komt brengen? 

De weggeefwinkel is een simpel concept, jij brengt jouw spullen naar de winkel en jij kan hier weer gratis spullen ophalen. Het is geen vereiste om spullen te brengen, jij kan ook zonder iets te geven iets krijgen. De winkel is er voor iedereen en is geheel afhankelijk van vrijwilligers. De gemeente geeft een jaarlijks bedrag aan dit buurtinitiatief waarvan zij een aantal voorzieningen kunnen betalen. De winkel is dus afhankelijk van vrijwilligers maar ook van mensen zoals jij en ik, wij brengen immers de spullen naar de winkel toe, maar er zitten wel een paar eisen aan de spullen die je komt brengen.

In het volgende filmpje verteld Corine waar zij op let als er spullen naar de weggeefwinkel worden gebracht:

https://youtu.be/oo_aTZm2rQU

In het filmpje is dus te zien dat niet alles in de weggeefwinkel te recht komt, de kleren moet schoon zijn en de spelletjes heel en compleet. Maar met de spullen waar de weggeefwinkel niks mee kan kunnen sommige andere organisaties nog wat. Corine geeft de kleren die niet terecht komen in de weggeefwinkel weg aan derde wereld landen of andere landen die de spullen hard nodig hebben.

IMG_8918
Corine met een van de bezoekers van de weggeefwinkel

Wil jij een keer langs gaan bij de weggeefwinkel in Overvecht, dat kan! Maar omdat de winkel geheel op vrijwilligers draait zijn zij alleen open op maandag, woensdag en vrijdag tussen één en drie. Zoals in veel weggeefwinkels mag je een maximaal aantal artikelen meenemen, dit zijn er vijf op een dag door de zelfde klant. Ze hebben dat maximum ingesteld omdat er anders niet genoeg is voor iedere bezoeker. Weggeefwinkels zijn vaak klein, ze hebben daarom niet vaak ruimte voor grote spullen. En heb jij nou net de zolder opgeruimd en heb je spullen niet meer nodig, dan kan je ze tijdens openingstijden en daarbuiten naar de weggeefwinkel toe brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.