Keurmerk voor rolstoeltoegankelijke bedrijven

In aflevering elf van CampusTalk heeft u kunnen zien hoe rolstoelvriendelijk Utrecht is. In de uitzending spraken wij met Mischa van der Heijden over wat de gemeente aan die toegankelijkheid kan doen. Maar er zijn tegenwoordig ook heel veel andere initiatieven die de rolstoelvriendelijkheid bevorderen.

KGT

Een keurmerk voor rolstoeltoegankelijke bedrijven was er vanuit de overheid nog niet, daarom riep Petra Postma-Janssen een keurmerk in het leven. Er was veel ongeloof toen mensen er achter kwamen dat er nog niet eerder is nagedacht over een keurmerk voor rolstoelvriendelijkheid. Petra Potsma-Janssen was een van die mensen en startte een aantal jaar geleden KTG Solutions. De keurmerken deelt zij persoonlijk uit aan bedrijven die rolstoelvriendelijk zijn. Petra die tot voor kort nog zonder rolstoel naar buiten kon, stond pas stil bij de ontoegankelijkheid toen ze zelf in een rolstoel terecht kwam. Het keurmerk dat de naam KTG, Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten, met zich mee draagt krijg je niet zomaar. Als je aan al de eisen hebt voldaan en het keurmerk binnen krijgt, komt Petra ieder jaar langs om te kijken of je het keurmerk nog steeds verdient.

Het keurmerk heeft verschillende vormen, het keurmerk bestaat uit een aantal duimen, deze betekenen het volgende:

1 duim; ze zijn toegankelijk met enkele verbeterpunten.

2 duimen; ze zijn goed toegankelijk

3 duimen; ze zijn zeer goed toegankelijk tot in de kleinste details

Naast het keurmerk adviseert KTG bedrijven ook. Want op welke manier kan je kleine aanpassingen doen om jouw bedrijf rolstoelvriendelijker te maken? Ze gaan langs bij bedrijven om hun met kleine tips rolstoelvriendelijker te maken, bij hoge drempels een plank zodat een rolstoel gebruiker makkelijker over de drempel komt. Een groot toilet waar een rolstoel makkelijk inpast. Als bedrijf kan je met kleine dingen al een groot verschil maken voor de rolstoelgebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.