Lease een dier voor je aankoop

Geen auto, maar een muis of cavia leasen. Het kan sinds een aantal weken op verschillende kinderboerderijen in het hele land. Dit initiatief is ingezet om impulsinkopen bij dierenliefhebbers te voorkomen.

Vaak willen kinderen graag een huisdier zonder erbij na te denken. Als ouders het dier kopen blijkt het dier in sommige gevallen minder leuk dan gedacht. Deze beestjes worden dan weer teruggebracht naar de kinderboerderij of in een asiel gestopt. Maar in vele gevallen hebben de kinderboerderijen in Nederland eigenlijk geen plek meer voor hen.

In uitzending CampusTalk 14 van Lente 2015/16 wordt er meer verteld over dierenhotels. Ook wordt er gekeken naar het gedrag van dieren en of dat verandert als dieren in korte tijd veel van huis veranderen. Omroep Brabant maakte afgelopen februari een item over een kinderboerderij in Oss. Hier kunnen tegenwoordig onder andere cavia’s worden geleased.

 

Cavia’s, muizen en ratten kunnen voor 15 euro en zo’n 35 euro aan borg worden gehuurd. Na zes weken moet worden besloten of het dier wordt gekocht of niet. Kan het dier niet blijven, gaat het weer terug naar de kinderboerderij. In dit geval moet het knaagdier eerst een aantal maanden tot rust komen om weer te verhuurd te kunnen worden.

Kinderboerderijen in een aantal grote plaatsen doen al mee met deze actie. Onder meer in Deventer, Enschede, Oss en Duiven kunnen dieren worden geleased. Op dit moment worden er alleen cavia’s, muizen en ratten uitgeleend. Mocht deze proef goed verlopen, kun je in de toekomst misschien ook wel honden of katten leasen bij een dierenasiel bij jou in de buurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.