Leden blijven zich aandienen bij Utrechtse sportclubs

In uitzending 14 van campustalk lente 15/16 heb je kunnen zien hoe voetbalclub DSO/Ultrajectum waarschijnlijk moet wijken voor een nieuwe club. De leegloop van leden en het gebrek aan vrijwilligers kan niet meer worden opgevangen. In Utrecht blijkt dit een zeldzaam voorval, want veel sportclubs hebben te maken met wachtlijsten en een onophoudelijke toestroom aan leden.

De gemeente heeft zelfs een compleet rapport opgesteld waarin wordt gekeken naar de problematiek omtrent overvolle sportverenigingen. In het rapport wordt bijvoorbeeld voorgesteld om de F- en E-pupillen te verplaatsen naar de zondag om een betere veldverdeling te realiseren. Uit cijfers van dat rapport blijkt dat er in Utrecht 165 seniorenteams zijn op zaterdag en 148 op de zondag. In de jeugd zijn het ook behoorlijke cijfers met 184 junioren- en 423 pupillen teams.

Eén van de grootste clubs in Utrecht is studentenvereniging Odysseus’91. Hun ledenaantal bestaat voor minstens 80% uit studenten. In totaal hebben zij 11 herenteams en 8 damesteams. Dat het om een studentenclub gaat blijkt wel uit hun eigen clublied, die je hieronder kunt beluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.