Smikkelen van Russische lekkernijen

In de Sovjet-Unie werd het al gemaakt. Wat precies? Russisch snoepgoed! De grootste fabrikant van Russisch snoepgoed is namelijk de Krupskaya fabriek in Sint-Petersburg, waar sinds 1938 al lekkernijen geproduceerd worden.

Het toenmalige Leningrad was de plaatst waar de in chocolade-snoepgoed gespecialiseerde fabriek gestart werd, vernoemd naar de vrouw van Lenin.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Leningrad belegerd door Nazi-Duitsland. Gedurende deze belegering produceerde de fabriek meer dan 3 ton aan snoepgoed, voornamelijk Beer in het Noorden.

Dit berelekkere snoepgoed wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd. Het snoepje heeft een laagje chocolade aan de buitenkant met een krokante koek-/wafelachtige vulling van binnen.

Het Russische snoepgoed smaakt wel iets anders dan wat wij normaal gesproken in de grote supermarkten kunnen kopen. Deze Duitsers vertellen je wat ze ervan vinden:

In onze speciale Russische uitzending van CampusTalk (seizoen lente) kun je zien dat Russsich snoepgoed ook in Utrecht verkocht wordt. Klik hier om te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.