Van ruilen komt…

Van ruilen komt… de doorgeeftas! Enkele maanden geleden startte in de Utrechtse wijk Lunetten het initiatief van de doorgeeftas. Een boodschappentas vol met spullen die door middel van berichten in de Facebookgroep van de wijk, heel Lunetten doorging. Maar hoe werkt het? En hoe kun je zelf een doorgeeftas starten?

Het concept is simpel. Op de Facebookgroep van je wijk komt een berichtje voorbij waarin de doorgeeftas aangeboden wordt. Je reageert erop, en spreekt af wanneer de huidige eigenaar de tas af kan komen leveren. Als je de tas hebt, pak je eruit wat je nodig hebt, en doe je erin wat je niet meer nodig hebt en wat een ander nog kan gebruiken. Op die manier ruil je dus spullen met je buurt en voorkom je dat er onnodig spullen weggegooid worden.

Wil je zelf ook een doorgeeftas starten in jouw wijk? Het enige wat je nodig hebt is een Facebookaccount, een boodschappentas en wat leuke spullen die je niet meer nodig hebt, maar waar een ander nog wel wat aan kan hebben. Daarna kan het ruilen beginnen!

Charlotte Huisman en Louise Marius leggen uit hoe het werkt en waarom ze met de tas begonnen zijn.

Wil je de uitzending met het item terugzien? Kijk dan op Youtube naar ”CampusTalk 15 Lente 2015 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.