Battlerap is populairder dan ooit

Battlerap stamt uit Amerika waar hiphopwedstrijden populair werden. MC’s moesten onder begeleiding van een beat al freestylend laten zien wie de beste was. Later kwamen a capella battles in de mode waarbij MC’s zonder beat moesten rappen en hun teksten voorbereidden. Rapper Excellent haalde deze vorm van battlerap naar Nederland en zo werd Punch Out Battles geboren. 

Na een aantal succesvolle jaren, viel het rond POB langer dan een jaar stil. De battle-leage is tot groot genoegen van MC’s door het hele land terug onder de naam POB Next Gen.

Een seizoen bestaat uit twee jaar met zo’n tien evenementen waarvan nu de eerste twee achter de rug zijn. In maart volgend jaar moet de top zestien van de league tegen elkaar battelen in een finale. De formule van POB is simpel: twee MC’s krijgen om de beurt één minuut de tijd om de ander de grond in te rappen. Na drie rondes is de battle afgelopen en is het aan de vijfkoppige jury en het publiek om te beslissen wie er heeft gewonnen.

Bij POB weten MC’s ongeveer zes weken van te voren tegen wie ze moeten battelen. Daardoor hebben ze genoeg tijd om onderzoek te doen naar hun tegenstander en om hun teksten voor te bereiden. Ze gaan ver om aan de meest sappige informatie te komen. Zo bellen ze met oude kennissen of exen van hun tegenstander.

Bij een rapbattle is het normaal om afgemaakt te worden op je afkomst, je uiterlijk, je vriendin en je moeder. De code van battlerap is dat alles over je gezegd kan worden.

De battles zijn door hun heftige karakter en uitgesproken deelnemers erg fotogeniek. Bekijk hier de foto’s van POB Next Gen op 7 februari:

Tijdens de editie op 1 mei battelde MC Christopher Blok tegen 1eKeuz. Hier de vooruitblik van de jury op deze battle:

 

Bekijk hoe MC Christopher Blok zich voorbereidt op een battle en de strijd aangaat met 1eKeuz in uitzending 13 van seizoen Zomer 2015-2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.