Beter studeren zonder pillen

Misschien gebruik jij of een van je studiegenoten het wel: Ritalin, Modafinil of Adderall. Allemaal medicijnen die je beter zouden moeten doen studeren. Maar met deze ‘wonderpillen’ komen ook vaak nadelige bijwerkingen kijken. CampusBlog laat zien hoe je ook zonder pillen te slikken beter leert en je alsnog tentamens haalt.

Zorg dat je studieruimte ‘on point’ is

De basis van je bloksessies moet goed zijn. Wetenschappelijk is bewezen dat je het best informatie op slaat in een ruimte met veel natuurlijk licht, waar het ongeveer 12 graden is. Zorg daarnaast dat je ruimte makkelijk bereikbaar, er niet te veel spullen door elkaar liggen en dat je weinig afleiding hebt. Wissel daarnaast af van plek, op die manier gaat erop verschillende manieren bloed naar je hersenen.

Hoe een Amerikaan de studiekamer van een student pimpt tot een echte mega-efficiënte studeerkamer:

 

Regelmatig groene thee drinken kan de concentratie verhogen.
Regelmatig groene thee drinken kan de concentratie verhogen.

Eet goed, slaap goed

Om goed te presenteren op dat belangrijke tentamen is een goede en gezond voeding belangrijk. Graanproducten, fruit en zuivel geven goede energie en zorgen ervoor dat je langer kan doorgaan. Te veel suiker daarentegen zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel te veel ups-and-downs heeft. Dit slurpt energie, die je niet meer in het blokken van de stof kan steken.  Zuip je daarnaast tijdens je tentamenperiode niet klem. Dit tast je concentratievermogen namelijk aanzienlijk aan. Een biertje voor het slapen gaan kan je dan wel weer helpen om makkelijker in slaap te komen. Want ja hoor, ook genoeg slaap (tussen de 7-8 uur) is cruciaal om goed te kunnen blokken

 

De juiste afleiding

Lange sessies in de boeken of achter je pc kunnen erg vermoeiend zijn en zijn daarnaast niet heel effectief. Het is daarom belangrijk dat je naast voldoende studietijd ook tijd vrij maakt voor wat gezonde ontspanning. Neem na een uur blokken bijvoorbeeld een kwartiertje pauze. Ga even buiten lopen of kijk wat grappige clipjes op Youtube.

Als je je tentamens nu nog niet rockt weten wij het ook niet meer! Ben je benieuwd naar een natuurlijke pil die je beter zou moeten laten studeren: check dan het item over StudyBuddy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.