Budget kokkerellen is eigenlijk heel makkelijk

Restaurants genoeg in Utrecht, maar helaas kan niet iedereen zich een driegangendiner permitteren. Chefkok Astrid Nube van Resto vanHarte Kanaleneiland heeft de oplossing.

Astrid zet al een half jaar voor een zeer schappelijke prijs driegangenmenu’s op tafel. Wil je weten hoe zij het doet en wat het kost? Kijk dan naar de uitzending van 7 CampusTalk zomerseizoen 2015/2016. Nu kunnen thuischefs die regelmatig feestjes geven dat ook. Met de vier tips van Astrid, maak je van elk diner een feestje.

Stap 1:

‘Kook voor meerdere mensen tegelijk. Op deze manier is het makkelijker om goedkoop in te kopen.

Evita Mac-nack
Astrid draait voor een groot aantal mensen gehaktballetjes

Het is vaak zo dat hoe meer je inkoopt hoe goedkoper het in verhouding wordt. Het is relatief gezien makkelijker om voor twee euro per persoon iets klaar te maken voor dertig man dan voor twee euro voor drie personen.’

Stap 2: 

‘Zorg voor vaste leveranciers, die geven vaak extra korting. Bovendien weet je waar je iets specifieks het goedkoopst kan halen. ‘

Stap 3:

Misschien heel simpel, maar wel het meest voor de hand liggend: ‘Let ook op aanbiedingen bij supermarkten, heel belangrijk.’

Benieuwd naar stap 4? Kijk dan mee met Astrid in de tuin van Resto vanHarte Kanaleneiland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.