Een dag bij Concours Hippique in Bennekom

De Councours Hippique in Bennekom wordt elk jaar georganiseerd door de ‘Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland’. Dit jaar was het de 111e editie en deden er voor het eerst twee pararijders mee. Dit waren Maurits en Marleen van manage Lis Hartel te Doorn, zij zijn terug te zien in de uitzending van 13 mei.

Wij spraken ook de organisatie over de deelnamen van de pararuiters.

Het waren geen amateurs die deelnamen aan de springwedstrijden, echte pro’s hesen zich in het zadel. Deze ruiters moesten tijdens de concours hippique een hindernisparcours afleggen binnen een bepaalde tijd. Het parcours bestaat uit hindernissen waar het paard overheen moet springen. Naast de springwedstrijden reden de klassieke koetjesrijders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.