Een week op pad met Team Logistiek

Het was erg vroeg afgelopen vrijdag. Om 7 uur werd er verzameld op een parkeerplaats in Nederweert. Zestien grote vrachtwagens afgeladen vol met maaltijden, ict-apparatuur en nog zoveel meer. Alles stond klaar om te vertrekken naar Alpe d’Huez, met maar één doel: zorgen dat niemand tijdens Alpe d’HuZes ook maar iets te kort komt.

Team Logistiek zorgt er dus voor dat alles wat aanwezig moet zijn bovenop de ‘Nederlandse Berg‘, er ook daadwerkelijk komt. Helaas ging dat niet allemaal zonder slag of stoot. Tijdens de eerste avond, op een parkeerplaats in het Franse Langres stond de politie voor onze neus. Omdat de chauffeurs te maken hebben met de Rijtijdenwet werd er overnacht op de parkeerplaats, de barbecue ging aan en er werd een biertje gedronken.  Dat eerste was tegen het zere been van de parkeerplaatseigenaar. Niet veel later stond de Gendarmerie voor onze neus. De barbecue werd stopgezet, maar dat mocht de pret niet drukken.13331034_1115538468502903_979061159667182300_n

Zaterdagochtend ging de tocht verder. Onderweg kreeg één van de chauffeurs een klapband, gelukkig zonder ernstige gevolgen. Na een kort oponthoud hervatte het konvooi haar reis naar het dropje Bourg d’Oisans, om daar vervolgens onder luid applaus via de 21 haarspeldbochten naar boven te rijden. Eenmaal op Alpe d’Huez aangekomen begonnen de chauffeurs direct delen van de vracht uit te laden.

13315787_1116866075036809_3555361588422711807_nMaandag stond in het teken van het verder verdelen van de meegenomen vracht over de verschillende plekken op de berg, zoals deze aggregaten om stroom te krijgen waar nodig. Dinsdag legde Team Logistiek de laatste hand aan deze grote operatie, die compleet verzorgd wordt door vrijwilligers. Alles moest af voor woensdag want dan vond de Alpe d’HuZus plaats. De Alpe d’HuZus is de mogelijkheid voor iedereen, vooral de vrijwilligers, om de berg te beklimmen en een goede voorbereiding voor de grote tocht een dag later. Voor een deel van Team Logistiek was donderdag een ‘rustige’ dag. Alle spullen stonden op de plaats van bestemming en er kon rustig gekeken worden naar de fietsers, hardlopers en wandelaars die de berg op kwamen. Onder die fietsers en lopers ook deelnemers van Team Logistiek, waarvan één chauffeur zelfs op een transportfiets naar boven ging. Vrijdag was een dag van opruimen en inladen. Alle tenten, geluidsinstallaties, tafels en al het andere dat een week eerder vertrok vanuit Nederweert moet weer terug de oplegger in om zaterdago13327616_1116865881703495_1448335566900708604_nchtend vroeg weer naar Nederland te vertrekken.

Het was een week vol emoties, die horen bij een evenement als dit. Daarnaast ook interessant om dit mee te maken vanuit het oogpunt van de vrijwilligers, die niet zozeer voor het fietsen komen, maar op hun eigen manier hun steentje bijdragen aan dit mooie initiatief.

Gedurende de week volgde ik Peter Langelaan uit IJsselstein. Peter is zelfstandig vrachtwagenchauffeur, en voor het derde jaar op rij mee met Team Logistiek als vrijwilliger. Bekijk de reportage over Peter tijdens Alpe d’HuZes in CampusTalk 17 van het zomerseizoen.

Hieronder nog een korte reportage over de mannen van de catering. Ook zij maakten deel uit van Team Logistiek de afgelopen week.

Beeld: Frank Nagel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.