Expositie bij JIP6 – Op Doortocht

Het project JIP6 – Op Doortocht van Kamerkoor JIP omvatte meer dan concerten met muziek over vluchten en nomadenleven. Bij de concerten hoorde ook een expositie met hetzelfde thema. Bezoekers konden voor, tijdens en na het concert (beeldende) kunst bekijken van verschillende kunstenaars uit Nederland, Syrië, Bosnië en Palestina.

Net als de concerten schetsten de gedichten, foto’s en schilderijen het contrast tussen diegenen die ervoor kozen om te reizen en gedwongen werden om te reizen, te vluchten.

Voor de expositie werkte Kamerkoor JIP samen met The Hague Peace Project en The Publisher. The Publisher is een platform voor verhalen en kunstwerken van vluchtelingen. Al het werk op hun website is gemaakt of in samenwerking gemaakt door vluchtelingen.
Hier een paar kunstwerken die werden gepresenteerd tijdens JIP6 – Op Doortocht:

Bekijk hoe de broers Jonathan en Imre Ploeg met hun koor repeteren voor het concert in uitzending 2 van seizoen Zomer 2015-2016.

Voor het project JIP6 – Op Doortocht zijn drie composities geschreven. Over één van deze composities zie je meer in deze video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.