Het kan: deze apps maken je digitaal onsterfelijk

Een verjaardagsnotificatie op Facebook, een vriendschapsverzoek op LinkedIn of oude Tweets: als je niets regelt, leef je na je dood online voort. De commercie speelt handig in op ons social afterlife: er zijn verschillende diensten op de markt die ervoor zorgen dat nabestaanden je nooit meer hoeven te missen. CampusBlog zet de opties voor je op een rij.

LivesOn
“When your heart stops beating, you’ll keep tweetin’” Na je dood blijven Tweeten zoals je altijd hebt gedaan. LivesOn is een Amerikaanse applicatie die Tweets verstuurt nadat je bent overleden. De app analyseert jouw Twitterarchief en genereert op basis van deze informatie nieuwe berichten, alsof je nooit bent gestorven.

DeadSocial
Met DeadSocial kun je digitale (afscheids)boodschappen opstellen die na je dood op sociale media worden verspreid. Het werkt als volgt: je opent een account, schrijft berichten en plant ze in op specifieke tijdstippen. Wanneer je overlijden door een nabestaande wordt bevestigd aan de dienst, wordt jouw ‘dode’ account geactiveerd en worden de voorgeprogrammeerde boodschappen verstuurd. Zo kun je, zélfs als je dood bent, een verjaardagsberichtje naar je favoriete tante versturen.

If I Die
Waar je met DeadSocial geschreven tekst naar je nabestaanden kunt versturen, gaat If I Die een stapje verder. Deze Facebookapplicatie maakt het mogelijk om een videobericht op te stellen die wordt gepubliceerd na je dood. Hoe? Bekijk de video hieronder:

Wat vind jij? 
Volgens social afterlifedeskundige Susan van den Bekerom is het noodzakelijk dat we meer aandacht besteden aan ons online leven na de dood. “We denken na over ons offline testament, maar we moeten net zo goed nadenken over ons online testament”, aldus Van den Bekerom. “Op het internet hebben we namelijk een schat aan waarde van foto’s, video’s en berichten. Wat willen mensen dat daarmee gebeurt?” Hoe denk jij over social afterlife? Handig, of juist absurd?

http://www.riddle.com/a/62352

Meer weten?
Door de grote rol die social media in ons leven inneemt, maken steeds meer mensen gebruik van een social media executeur: iemand die je online leven na de dood regelt. Maar zitten Utrechters eigenlijk wel op een tweede (online) testament te wachten? Je ziet het in de dertiende uitzending van CampusTalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.