Muzikale acrobatiek: van wortelfluit tot Bottle Boys

Met slechts 182 carillons in Nederland verkeren stadsbeiaardiers in een uitzonderingspositie binnen de muzikantenwereld. Ook deze mensen gaan nét even een stapje verder dan de reguliere muzikant. CampusTalk zet ze voor je op een rij.

The Bottle Boys
Dat bier niet alleen functioneel kan zijn tijdens een stapavond, bewijst het volgende vijftal wel. Meet the Bottle Boys.


Linsey Pollak

Een wortelklarinet, de campingstoelfluit of een tuinslanginstrument. De vindingrijkheid van de Oostenrijkse Linsey Pollak is inmiddels de hele wereld over gegaan. Pollak laat zien dat je met het geringste keukengerei toch een compleet nummer in elkaar kan zetten:

Geïnspireerd geraakt? Kijk dan hier hoe je zelf een wortelklarinet kunt fabriceren.

Mnozil Brass

Het argument waar zo’n beetje alle vrouwen zich op beroepen in een discussie met het andere geslacht wordt met de volgende YouTube-film volledig onderuit gehaald. In tegenstelling tot wat vrouwen altijd hebben gedacht, kunnen mannen wel degelijk multitasken. En nee, dan hebben we het niet over bier drinken en televisie kijken. Kijk en oordeel zelf (3:57 start het muzikale gedeelte):


Christopher Bill

Hij is pas tien jaar oud als hij in aanraking komt met de trombone: de Amerikaanse Christopher Bill. Inmiddels worden zijn uploads massaal bekeken en reist hij de wereld rond om workshops te geven aan medemuzikanten:


Salut Salon

Het stuk van Vivaldi’s ‘Sommer’ is het toneel van een muzikale competitie in het volgende filmpje. Deze vier vrouwen zich niet zomaar gewonnen geven tijdens de volgende battle:


Meer weten?
Ook Utrecht heeft haar eigen muzikant die nét even een stapje verder gaat dan een gewone artiest: de stadsbeiaardier. Maar wie is nu de persoon die wekelijks de 465 treden van de Domtoren beklimt om daar een concert te geven voor de hele stad? Je ziet het in de twaalfde uitzending van CampusTalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.