Utrechtse restaurant in Michelingids

De Michelinggids 2016 kent 78 restaurants uit Amsterdam, 30 uit Maastricht en 25 uit Rotterdam. Utrechtse restaurants zijn in mindere aantallen aanwezig in de gids en geen enkel Utrechts restaurant heeft op dit moment een Michelinster. Restaurant Karel V, Brasserie Goeie Louisa, Podium onder de Dom, Goesting en Elvi zijn de enige eetgelegenheden uit de stad Utrecht die in de gids staan.

Restaurant Karel V
Michelin omschrijft Restaurant Karel V, het restaurant dat in CampusTalk 13 te zien was, als ‘een creatieve keuken in een historisch en luxe hotel’. De gids is onder de indruk van de eetzaal met een open haard, kristallen kroonluchters, oude schilderijen en klassieke meubels. Ook roemt de gids het terras in de tuin en ‘de goed geïnformeerde sommelier’. De prijzen van het menu bij Karel V lopen van 48 euro tot 138 euro.

Brasserie Goeie Louisa
Ook Brasserie Goeie Louisa, gelegen aan de Domstraat, staat in de michelingids. De eetgelegenheid huist in een voormalig klooster en kent nog enkele onderdelen uit het verleden. Volgens de gids geven deze elementen het pand karakter. De keuken wordt omschreven als ‘klassiek’. De prijzen van verschillende menu’s variëren van 33 euro tot 52 euro.

Podium onder de Dom
De Michelingids roemt Podium onder de Dom om ‘de traditionele gerechten en een creatieve touch’. Het rode fluweel geeft, volgens de gids, kleur aan de eetruimte. ‘De chefkok heeft grote technische vaardigheden en gebruikt eersteklas producten, waardoor hij verzekert is van een toegift te geven na de heerlijke maaltijd’. Prijzen variëren van 45 euro tot 75 euro.

Goesting
Ook Goesting, geleden aan het Veeartsenijpad, staat in de bekende restaurantgids. ‘Goesting is een goed restaurant met eigentijdse gerechten middenin een woonwijk’, schrijft de gids. ‘Het gebouw heeft een mooi terras en ook de tuin mag er wezen.’ Menu’s bij Goesting variëren van 25 euro tot 50 euro.

Elvi
Het laatste Utrechtse restaurant in de michelingids is Elvi, gelegen aan de Jan van Scorelstraat. ‘Dit restaurant oogt eenvoudig maar serveert heerlijke gerechten’, schrijft de gids. ‘De gerechten worden beïnvloed door de Franse en Italiaanse keukens. Enkele exclusieve gerechten moeten één dag van tevoren besteld worden’. Het uitgebreide menu wordt ook aanbevolen in de gids. Prijzen variëren van 33 euro tot 61 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.