Hoe word je een dierentolk?

In Utrecht zijn veel dierentolken te vinden. Dierentolken zijn mensen die zeggen via een telepathische verbinding te kunnen communiceren met dieren. Campusblog geeft tips hoe je dat kan leren.

Wij gingen in uitzending 15 van het zomerseizoen 2015/2016 met redactiehond Mellow, langs bij dierentolk Gina in Chaam. Zij kon vertellen wat Mellow dwarszat. Dat kan je nu ook zelf doen met de volgende drie tips van Gina!

Tip 1

Probeer een telepathische verbinding met je hond, kat, cavia, konijn of hamster aan te gaan. Dit kan door je helemaal op je dier te focussen en elkaar proberen te begrijpen. Dit kan middels fysiek contact met het dier, maar ook via een foto en de naam.

Tip 2

Voel het dier, luister naar het dier en gebruik zelfs je neus. Het zou je nog verbazen wat je op die manier allemaal van hem of haar te weten kan komen.

Tip 3

Praat via je hoofd met het dier. Begin met simpele stappen, zoals tijdens het uitlaten. Laat het dier in je hoofd weten dat jullie bijvoorbeeld aan het einde van de straat naar rechts gaan. Als het dier uit zichzelf de goede kant op gaat is het gelukt!

 


Volgens Gina moet je goed proberen te begrijpen wat het dier zelf wil. Als het gedrag van het dier je niet aan staat moet je eerst naar jezelf kijken. Vaak spiegelt het dier het gedrag van zijn of haar baasje. Dit is ook te zien in het onderstaande filmpje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.