Mennen in de paardensport

Elk jaar vindt de Dag van het Aangespannen Paard plaats op de Uithof. Tientallen ruiters brengen hun paard en wagen naar Utrecht om de begeerde prijzen in de wacht te slepen. Deze sport wordt ook wel mennen genoemd en gaat way back.

In aflevering 6 van het zomerseizoen 2015/2016 zagen we Joyce en Renee zich voorbereiden op de marathon wedstrijd op de Dag van het Aangespannen paard in Utrecht. Zij doen aan mennen. Dat is het besturen van een paard en wagen. Normaal gesproken zit de ruiter op het paard, maar in deze tak dus niet. De ruiter heeft daarom een lange zweep die de snelheid aangeeft. Ook geeft de ruiter orders via zijn stem. Een menpaard kent commando’s als: stap, halt en draf.

Er worden dus wedstrijden gehouden bij deze sport, waarbij dressuur, de marathon en vaardigheid het meest populair zijn. Joyce en Renee deden mee aan de marathon en dat ziet er ongeveer zo uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.