Met een golfkarretje de stad door

In Houten worden ouderen rondgereden in golfkarretjes. Het is sneller en praktischer dan bijvoorbeeld de regiotaxi en je ziet nog eens wat van de stad. Henk Donker, van de Samenwerkende Bonden Ouderen Houten, legt uit waarom dit project wel mogelijk is in Houten, maar niet in Utrecht.

‘Houten is een fietsstad. Er zijn overal brede fietspaden met genoeg ruimte voor een golfkarretje. Op sommige paden staan paaltjes, maar daar passen ze precies tussen. Het probleem met Houten is dat je met de auto niet van de ene naar de andere wijk kunt rijden. Je moet altijd de wijk uit en via de rondweg die om heel Houten loopt weer naar een andere wijk. Dat is heel onhandig en kost tijd. Met de golfkarretjes kun je dwars door de stad.’ 

Volgens Henk Donker is Utrecht geen geschikte stad voor een soortgelijk vervoersmiddel. ‘In Utrecht heb je allemaal smalle fietspaadjes en heb je vaak ook gelijk de autoweg naast je. Dat is te krap om golfkarretjes te laten rijden.’

Kinderdagverblijf Kids Lodge, dat op dit moment het ouderenvervoer met golfkarren regelt, heeft aangegeven per 1 oktober te stoppen en op dit moment wordt gekeken wie het initiatief zou kunnen overnemen. Hierover meer in onze uitzending op CampusTalk uitzending 17.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.